Vercel Logo

Auttamisesta Arkea - merkki

7 tammikuuta 2022

Avuntarve suomalaisessa yhteiskunnassa on kasvanut lyhyessä ajassa odottamattomiin mittoihin. Auttamisesta Arkea-merkki helpottaa asiakasta tunnistamaan yrityksen, joka tekee auttamistyötä Suomessa.

Auttamisesta Arkea -merkki pähkinänkuoressa

Auttamisesta Arkea -merkki on rekisteröity tavaramerkki, joka kertoo asiakkaille yrityksen osallistuvan auttamistyöhön suomalaisessa yhteiskunnassa. Merkin alla on useita luotettavia kolmannen sektorin auttamistyötä tekeviä järjestötoimijoita, jotka kukin tekevät tärkeää auttamistyötä tahoillaan.

Vaikka lähes jokainen suomalainen yritys toteuttaa auttamistyötä lahjoittamalla varoja hyväntekeväisyyteen, jää siitä viestiminen lähes aina puutteelliseksi. Merkki ratkaisee viestintään liittyvän haasteen ja auttaa yritystä erottautumaan auttamistyötä tekevänä toimijana vuoden jokaisena päivänä.

Merkki tuo selkeää kilpailuetua, sillä vastuullisten kuluttajien määrä kasvaa koko ajan. Valtakunnallisen tutkimuksen mukaan naisista 68 % ja miehistä 48 % pyrkii tekemään vastuullisen ja kestävän valinnan aina kun mahdollista (Taloustutkimus, lahjoittamiskysely 02/2021).

kuva osiolle undefined
Mitä Auttamisesta Arkea -merkki maksaa?

Merkin maksu koostuu kahdesta osasta - käyttöoikeusmaksusta ja lahjoituksesta eli rahankeräyksestä. Lahjoitus ohjataan valitsemallesi rahankeräyskohteelle.

Merkin käyttöoikeusmaksu on 99 € / vuosi. Lahjoituksen osuuden yrityksesi määrittelee itse, mutta sen tulee olla vähintään 30 € / vuosi. Tämä vastaa yhden suomalaisen keskimääräistä vuosilahjoitusta.

Lahjoittaminen on toteutettava AuttamisestaArkea.fi -lahjoituspalvelun kautta, jotta voimme varmentua, että edustamasi yritys on tehnyt auttamistyötä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Yritykselläsi on oikeus käyttää merkkiä mikäli olet osallistunut auttamistyöhön kauttamme muulla tavoin.

Kuka voi hankkia Auttamisesta Arkea -merkin?

Merkin voi hankkia vain yritys tai muu yhteisö, jolla on voimassa oleva patentti- ja rekisterihallituksen tai Verohallinnon kirjaama y-tunnus.

Merkin käyttöoikeus voidaan myöntää yrityksille ja muille yhteisöille, jotka ovat maksaneet merkin käyttöoikeusmaksun ja tehneet lahjoituksen kauttamme hyväntekeväisyyteen. Merkin haltijan on myös noudatettava Suomen lakia, viranomaismääräyksiä, hyvää liiketapaa ja merkin käyttöehtoja.

Auttamisesta Arkea -merkin toimitussisältö

Merkki sisältää seuraavat materiaalit, joita kannattaa hyödyntää viestintäsi tukena:

  1. Logopaketin digitaalisena (esim. lisättäväksi verkkosivuillenne)
  2. Eri aihepiirien somekuvia (tukemaan näkyvyyttä somessa)
  3. Auttamisesta Arkea -tarramerkit (ikkunat ja kassapisteet
  4. Painetun todistuksen osallistumisesta auttamistyöhön

Merkkiä kannattaa hyödyntää esimerkiksi kotisivuilla, sähköpostin allekirjoituksissa, sosiaalisessa mediassa, liiketilojen ikkunoissa tai kassapisteissä. Merkin käytön on aina tapahduttava hyvän tavan mukaisesti. Tuotepainatuksiin on saatava kirjallinen lupa merkin myöntäjältä.

Hae Auttamisesta Arkea -merkkiä

Merkin hakeminen on helppoa. Siirry alla oleva painikkeen kautta yhteydenottolomakkeelle ja täytä tietosi. Lomakkeen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja antamasi tiedot ovat luottamuksellisia. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian lomakkeen täyttämisen jälkeen

Valitse kohde ja lahjoita undefined€