Auttamisesta Arkea, Logo

Hesburgerin Heikki Salmela ja Auttamisesta Arkean Ville Mäkilä huomioitiin Diakonian 150-vuotisjuhlavuotena

18. heinäkuuta.2023
Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelu huomioitiin Lahden Diakonialaitoksen vuoden 2022 vuosikirjassa tärkeänä auttamistyötä tekevänä yritystoimijana. Kirjassa on mukana tarinoita merkittävistä suomalaisista vaikuttajista kuten Hesburgerin perustajasta Heikki Salmelasta ja A-lehtien hallituksen puheenjohtajasta Olli-Pekka Lyytikäisestä.

Dila vuosikirja_2022 Auttamisesta Arkea & Ville Mäkilä


Vuosi 2022 oli Suomessa diakonian 150-vuotisjuhlavuosi. Lahden diakonialaitoksen julkaisemassa vuosikirjassa haluttiin valita näkökulmaksi diakonia ja sen tekijöiden ääni. Tarkoituksena oli poimia sen moninaisuuden joukosta yksittäisiä tarinoita. Tarinoita, jotka valottavat auttamistyön lähtökohtia, motiiveja ja erilaisia muotoja sekä kertoa ihmisistä niiden takana.


Kirkkohistorian dosentti, diakonin ja kasvatustyön yliopettaja Mikko Malkavaaran mukaan diakonia ei ole vain kristillisen uskon innoittamaa auttamistyötä. Kyse on kunkin ihmisen hyvistä teoista eikä niinkään heidän uskonelämästä.


Julkaisussa on reilu toistakymmentä mielenkiintoista ja erilaista tarinaa, joissa kussakin yhdistävänä tekijänä on halu kohdata ja auttaa heikommassa asemassa olevia lähimmäisiä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kirjassa on hienoja ja innoittavia tarinoita, joissa kukin on saanut oman äänensä. Mukana kirjassa on mm.

 • köyhästä työläiskodista ponnistanut Hesburgerin perustaja Heikki Salmela
 • A-lehtien omistajasukuun kuuluva hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen*
 • eduskunnan köyhyystyöryhmän puheenjohtajana toiminut kansanedustaja Antero Laukkanen
 • teologi Pekka Simojoki
 • Pelastusarmeijan ylisihteeri Saga Lippo
 • seurankuntadiakoni Joel Vataja
 • diakoni Markku Kukkonen
 • Jyväskylän katulähetyksen Juha Konttinen
 • Tampereen Toivontuvan johtaja Juhani Touronen
 • lähetyslentäjä Janne Ropponen
 • diakonia- ja kehitysjohtaja Anne-Maria Karjalainen

Mukana kirjassa myös monia muita tarinoita ja henkilöitä.


Olen sydänjuuriani myöten kiitollinen, että Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelun toiminta huomioitiin näin merkittävässä kirjassa arvostettujen yhteiskuntamme vaikuttajien kanssa. Julkaisu on tärkeä osoitus ja huomionosoitus siitä, että me teemme erittäin vaikuttavaa työtä yhteiskuntamme hyväksi kertoo palvelun perustaja Ville Mäkilä.


Auttamisesta Arkea on ainutlaatuinen innovaatio ja historiallinen joukko suomalaisia kolmannen sektorin hyvää tekeviä järjestöjä yhden pöydän ääressä ja vieläpä yksityisen toimijan johdolla. Koskaan aikaisemmin järjestöt eivät ole istuneet yhden pöydän ääressä tässä mittakaavassa ja vieläpä yksityisen ihmisen aloitteesta, toteaa Mäkilä. Ei siis ihme, että kehittämämme palvelu on ollut äärettömän haasteellinen ja vaikea toteuttaa. Teemme latua umpihankeen, jota yksikään yritys maailmassa ei ole vielä koskaan kulkenut. On kuitenkin todettava, että koskaan ennen en ole tehnyt näin merkittävää ja epäitsekästä työtä. Työn palkinto tulee siitä, kun kuulee kiitoksia ja hämmästelyitä upeasta innovaatiosta ja yritysten halukkuudesta lähteä mukaan tekemään hyvää ja kohtaamaan asiakkaita. Oma lukunsa on tietenkin vielä yritysten lahjoittamat summat, jotka päätyvät lyhentämättömänä suoraan avuntarpeessa oleville kohteilla.


Lisäämme linkin sähköiseen julkaisuun heti kun, se on julkaistu. Tällä välin voit lukea tekstin vain lehdestä otetuista valokuvista.


Dila vuosikirja 2022 Auttamisesta Arkea kuva 2

Valitse kohde ja lahjoita undefined€