Auttamisesta Arkea, Logo

Ilkka Paananen ja Ville Mäkilä puhujina Someron Säästöpankin talousseminaarissa

13. syyskuuta 2023
Someron Säästöpankki kutsui Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelun perustajan Ville Mäkilän puhumaan vastuullisuudesta talousseminaariin Turussa 13.9.2023. Arvovaltaisina puhujina tapahtumassa oli myös Supercell perustaja Ilkka Paananen, Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen sekä Turun kaupungin tutkimusjohtaja Timo Aro.

talousseminaari SomeronSP


Vaikka Someron Säästöpankki on perustettu jo vuonna 1880, rantautui pankki Turkuun vasta keväällä 2023. Paikallisen pankin liiketoimintajohtaja innostui ensitapaamiselle Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelun toiminnasta ja näki sen olevan uusi tapa tehdä vaikuttavaa markkinointia yhdistettynä hyväntekemiseen ja vastuullisuuteen. Kuluvan vuoden aikana on pankki on aktiivisesti rakentanut paikallista liiketoimintaa samalla tuomalla tietoisuutta ajankohtaisista asioista sidosryhmilleen.


Pankin saatua myönteistä palautetta Auttamisesta Arkea -lahjoitusseteleistä, kutsuivat he palvelun perustajan talousseminaariin puhujaksi. Tapahtuma oli itselleni hyvin merkityksellinen, sillä samassa tapahtumassa oli puhumassa yritystoiminnan ja vastuullisuuden esikuvani Ilkka Paananen, kertoo Ville Mäkilä. Ilkan ja Mikko Kodisojan toiminta on suorastaan esimerkillistä, he maksavat verot Suomeen vaikka voisivat helposti verosuunnittelulla siirtää tuloja alhaisemman verotuksen maihin. Silti he valitsevat maksaa verot Suomeen, tällainen on toiminta on erittäin arvostettavaa ja sopii omaan arvomaailmaani, toteaa Mäkilä.


Mäkilän aiheeksi valikoitui talousseminaarissa: Yritystoiminnan ajuri vaihtui Porchesta vastuullisuuteen, jossa käytiin läpi henkilöhistoriaa mistä lähdettiin ja miksi nykyinen toimintamalli on perustettu.


Vesa Puttonen, Aalto-ylipisto

Alla tilaisuuden puhujien aiheet:

  • Kriisi tai ei, yrityskulttuuri ei salli kompromisseja, Ilkka Paananen, toimitusjohtaja, Supercell ja Joni Rintamaa, pankinjohtaja, Someron Säästöpankki

  • Turussa 200 000 asukkaan raja rikki -vaikutukset aluekehitykselle, Timo Aro, tutkimusjohtaja, Turun kaupunki

  • Yritystoiminnan ajuri vaihtui Porchesta vastuullisuuteen, Ville Mäkilä, toimitusjohtaja, Auttamisesta Arkea

  • Olemme vastuussa omasta taloudestamme, Vesa Puttonen, rahoituksen professori, Aalto-yliopisto

Valitse kohde ja lahjoita undefined€