Auttamisesta Arkea, Logo

Someron Säästöpankki ja Auttamisesta Arkea vastuullisuusyhteistyössä

12. huhtikuuta 2023
Someron Säästöpankissa auttaminen on arkea - asiakas päättää pankin lahjoituskohteista. Auttamisesta Arkea -teolla pankki osallistaa asiakkaansa konkreettisesti mukaan pankin vastuullisuustekoihin. Pankki on maksanut lahjoituksen asiakkaan puolesta, mutta asiakas saa lahjoitussetelin avulla itse päättää mihin haluaa avun kohdennettavan.

Katja Laine, Teemu Alanko ja Ville Mäkilä Kuvassa Tukenasi ry:n toiminnajohtaja Katja Suominen, Someron Säästöpankin liiketoimintajohtaja Teemu Alanko ja Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelun perustaja Ville Mäkilä.


Säästöpankin perustehtävänä on yli kahdensadan vuoden ajan ollut vahva halu edistää yksilön ja yhteisön hyvinvointia. Tänä päivänä säästöpankki jakaa voittovarojaan paikalliselle yhteisölle, ei osakkeenomistajille tai bonustileille.


Onkin erityisen upeaa, että juuri Säästöpankki, jonka arvomaailma on kaltaisemme, otti asiamme omakseen ja lähti tekemään kanssamme yhteistyötä yhteiskuntamme apua tarvitsevien hyväksi, emme olisi parempaa kumppania tähän hetkeen voineet toivoa.


Someron Säästöpankki jakaa monille asiakkaille erilaisissa kohtaamisissa lahjoitussetelin, joilla asiakas saa itse päättää avustuskohteen, joka on asiakkaalle henkilökohtaisesti tärkeä ja merkityksellinen. Pankki on siis maksanut lahjoituksen valmiiksi asiakkaan puolesta ja lahjoitussumma ohjataan lyhentämättömänä asiakkaan valitsemaan kohteeseen.


”Auttamisesta arkea -lahjoituspalvelusta pankki löysi aidosti oikeanlaisen kumppanin”, kertoo Someron Säästöpankin liiketoimintajohtaja Teemu Alanko. ”Palvelun kautta pankin asiakas otetaan konkreettisesti mukaan vastuullisuustekoihin ja asiakkaan ääni pääsee kuuluville pankin varojen kohdentamisessa auttamistyöhön. Pankki huomioi asiakkaan arvot henkilökohtaisella tasolla ottamalla lahjoitussetelin osaksi asiakaskohtaamista”, Alanko jatkaa.


Auttamisesta Arkea yhdistää hyväntekeväisyyden asiakaskohtaamisiin ja henkilöstön hyvinvointiin


Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelu perustettiin ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia ja vastaamaan hyväntekeväisyysjärjestöjen kasvaneeseen rahantarpeeseen. Palvelu on luotettavien suomalaisten järjestöjen ohjaama ja lahjoituskohteita onkin kertynyt jo yli 250 kpl.


“Avuntarve Suomessa kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi nuorten mielenterveysongelmat ovat räjähtäneet käsiin. Samaan aikaan ruoka-apujonoissa seisovista joka kolmas on eläkeläinen. Tilanne huolestuttaa”, kertoo palvelun perustaja, toimitusjohtaja Ville Mäkilä. ”Auttamisesta Arkea ratkaisee ongelmia muuttamalla yritysten tekemät lahjoitukset kannattavaksi markkinoinniksi. Kun yrityksen kokonaislahjoitus lohkaistaan osiin ja annetaan asiakkaiden tai työntekijöiden valita itse omat lahjoituskohteensa, syntyy todellista lisäarvoa ja merkityksellisiä asiakaskohtaamisia. Kun ollaan tekemisissä näin henkilökohtaisella tasolla, on sillä merkittävää vaikutusta brändimielikuvaan.


Tehty hyvä kauttamme ei koskaan mene hukkaan, sillä mahdollisesti kadonneet tai käyttämättä jääneet lahjoitussetelit ohjataan yrityksen vakiolahjoituskohteeseen. Näin voidaan varmistua, että jokainen euro päätyy aidosti auttamiseen. Someron Säästöpankki valitsi vakiolahjoituskohteeksi Tukenasi ry:n, joka tekee työtä nuorten ja ikäihmisten tukemiseksi.

tukenasi_auttamisestaarkea_someronsp_logot.png

Linkkejä media-artikkeleihin

Valitse kohde ja lahjoita undefined€